Camilla Prytz og hennes smykkekunst

Camilla Prytz er en norsk smykkedesigner som ble født i 1971. I 2001 begynte Camilla å lage sine egne smykker. Hun har laget smykker i glass og sølv,fisker, hjerter, kors og sommerfugler. Hun debuterte som glasskunstner og etter flere år med kunstverk i materialet glass sprengte hun sine egne grenser og havnet på alles lepper og i alles hjem med sine populære små glassfisker i ulike former og farger. Siden hun er lidenskapelig opptatt av gamle håndverkstradisjoner så tok hun også tak i emalje og har siden klart det mesterstykket å sørge for at emalje er blitt superpopulært igjen etter å ha blitt sett på som et litt gammelmodig materiale å jobbe i en lang periode.

Camilla Prytz er en meget allsidig dame og kunstner og beveger seg kunstmessig sett mellom mote, design og kunst med en god teft for detaljer og fargesammensetninger. Siden hun debuterte som kunstner for over 20 år siden så har hun holdt over 70 kunstutstillinger i både hjemlandet Norge og i utlandet. Som engasjert kunstner og medmenneske var hun den første kunstneren som designet den lille rosa nålen til stor støtte for den norske kreftforeningen. Den ble da solgt i over 100.000 eksemplarer her i landet.

I tillegg til alt dette har den meget allsidige kunstneren gitt ut to bøker også sammen med andre. Dessuten gav hun generøse bidrag til bøkene “Kjære mor” og “Evig barnefri”. i Kristiansand har hun også hatt sitt eget galleri som hun har drevet helt siden 1997. Camilla Prytz elsker å skape og designe smykker både for unge og gamle og kommer nok alltid til å gjøre dette.

Scroll to top
polestar