Kunstens betydning

I denne artikkelen skal vi se på hva slags betydning kunsten har hatt for oss mennesker, men det absolutt første vi skal begynne med er å se på hva kunst egentlig er. Vi skal at det ikke alltid er så enkelt å definere, og det er enda vanskeligere å bli enig om hvilken definisjon som er den “riktige”. Vi skal også se på hva du kan gjøre dersom du har lyst til å skape noe kunst selv.

Hva er det?

Når vi skal definere kunst så er det ofte slik at forskjellige folk har forskjellige meninger. For det første så er det ikke alltid lett å vite hva som kan være kunst, men etter den bredeste betydningen så kan egentlig hva som helst være kunst. Det eneste som egentlig må til for at noen skal kunne forsøke å kalle noe for kunst er at det vekker en følelse i dem. Det er derimot ikke slik at alt som vekker en følelse i oss er kunst, så hvordan kan vi definere dette begrepet?

Vel, vi kan enkelt og greit si at kunst er noe som blir produsert av en kunstner. Det vil da altså si at det er en slags bevissthet som inngår i prosessen. Dersom du for eksempel har lyst til å lage kunst selv så kan du finne forskjellige materialer hos byggmax til en veldig rimelig penge.

Kunstnere

Det finnes mange forskjellige kunstnere i verden, og noen av de mest kjente som for eksempel Leonardo da Vinci har vært det vi kaller for polymater og dette kan være veldig bra for en kunstner. En polymat er på en måte en generalist som har veldig mange forskjellige ferdigheter og kunnskaper i forskjellige emner. Dette kan være veldig hjelpsomt med kunsten.

Hvor kommer det fra?

Mange har et ord for dette; inspirasjon. Det er derimot ikke slik at inspirasjon alltid er involvert i prosessen. Selve ordet betyr også innånding, så det vil rett og slett si at det er noe som “kommer” til oss og dette får oss til å skape noe fantastisk. Hvor kommer dette fra? Grunnen til at kunst har en stor betydning er fordi den knytter oss til det komplekse metafysiske bølgen av kausalitet som henger sammen med hver eneste handling, tanke og følelse til hvert eneste menneske på jordkloden. Kunsten kommer fra en uendelig kilde som vi mennesker skaper bare ved å leve sammen på samme planet.

Populær kunst er ikke nødvendigvis bra kunst. Husk at dette er veldig subjektivt, det anbefales at du bruker masse tid på å utforske denne verdenen for å finne til et stykke som du instinktivt er tiltrukket av. En eller annen plass på planeten så finnes det et stykke kunst som snakker til deg forbi symboler. Dra ut og finn det!

Scroll to top
polestar